I lager.

Ekologiskt Griskött + NITRITFRI SKINKA!

3 630 kr
3 449 kr


Leverantör: Björkäng

NU I LAGER!

Lådor med snabbinfryst ekologiskt KRAV-certifierat griskött! Inkl nitritfri skinka med svål, perfekt för egen insaltning till Julafton!

I samarbete med Gården Björkäng och Lindegrens Slakteri, så erbjuder vi nu även hemleveranser med kött från en ekologiskt certifierad grisdjurhållning. 

Snabbinfrysta lådor för bibehållen kvalitét & för snabba hemleveranser! 


Sista förbrukning är 8/5-2021 vid en fortsatt förvaring under -18 grader.   


Pris, detaljstyckat & vakuumförpackat:

165 kr/kg vid beställning av ca 22 kg* (Inkl detaljer från både fram och bakdel. Obs! Ej kotletter).

155 kr/kg vid beställning av ca 44 kg* (Inkl detaljer från både fram och bakdel. Obs! Ej kotletter).

*Målvikterna kan variera och vi fakturerar för levererade vikter.


Lådinnehåll*:

Köttet levereras med svål & ben för bästa smak & saftighet!

Karréskivor, bogrevben, sidfläsk i bit, bogstek, fläskfilé (OBS! Inte i alla lådor), benfri skinkstek med svål/Julskinka naturell/nitritfri, ca 2,5-4 kg, perfekt till Julafton (I stora lådan så ingår det 2 st nitritfria skinkor naturell och 1 st i den lilla lådan) samt färs (ca 6 kg, förpackat á ca 800 gr-1kg). 

*Mängderna i varje förpackning är väl förberedda för "normala" familjemåltider, ca 600 gr-1,5 kg/förpackning. (med undantag för någon stek/julskinkan). Ni får detaljer från både fram- & bakdel.


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Allt kött är fött, uppfött och styckat i Sverige (uppfött i Ignaberga/Hässleholm, slaktat, styckat & förpackat hos Lindegrens Eko certifierade Slakteri i Munka Ljungby)

  - Fryst: <-18 grader  
  - Konsumentstyckat
  - Vakuumförpackat
  - Uppmärkt med del, vikt, datum och spårbarhet.


Om:

"Tobias driver två gårdar ihop med sin pappa Roland sen 2001. På den gård där Tobias pappa bor så hade de även tidigare mjölkkor. Nu är det Tobias som har huvudansvaret för grisarna som finns på Björkäng.

 Tobias köper smågrisar från en gård en KRAV-gård i Sjöbo och föder upp dem tills de är slaktmogna. Att gå från konventionell slaktsvinsuppfödare till KRAV-grisproducent har inneburit en stor omställning. För att klara foder- och beteskraven fick Tobias exempelvis halvera antalet grisar på gården.

– Som konventionell producent hade jag 580 grisplatser, men för att klara KRAVs betesdrift och kravet att minst 50 procent av fodret måste komma från den egna gården fick jag minska till 300 platser, säger han. Det blev en stor förändring av grisuppfödningen.

– Grisarna är mycket lugnare nu, inte alls så stressade som de kunde vara förut.

 Tobias själv tror att det är betesdriften som bidragit till detta.

 – Det var väldigt roligt att släppa ut grisarna. Första gången satt hela familjen och väntade spänt på hur grisarna skulle reagera. Men det tog ganska lång tid innan de vågade sig ut första gången."*

*https://jordpatrynet.se/gardar/bjorkang/

Lindegrens Slakteri, se: https://www.lindegrens.se/slakteri