I lager.

Köttlåda Olinge Utegrisar

2 560 kr
2 432 kr


Leverantör: Olinge Utegrisar Bondens Bästa

NU TILL KAMPANJPRIS VID BESTÄLLNING I SEPTEMBER!

I samarbete med Bondens Bästa/Snapphane Chark och Olinge Utegrisar hos Ekeby Gård i Vellinge, så erbjuder vi nu hemleveranser under hela året med kött från utegrisar.


Pris, detaljstyckat & vakuumförpackat:

160 kr/kg-5% i september vid beställning av ca 16 kg* (motsvarar köttet från 1/4 gris inkl detaljer från både fram och bakdel).

155 kr/kg-5% i september vid beställning av ca 32 kg* (motsvarar köttet från 1/2 gris inkl detaljer från både fram och bakdel).

*De angivna målvikterna kan variera och vi fakturerar för levererade vikter.


Lådinnehåll*:

Köttet levereras med svål & ben för bästa smak & saftighet!

Karréskivor, tjocka revbensspjäll, sida i bit, fläskfilé (16 kg lådan=1/2 filé ca 0,25 kg, 32 kg lådan=1 filé ca 500 gr), kotletter, stekar, benfri skinkstek & färs. 

*Mängderna i varje förpackning är väl förberedda för "normala" familjemåltider, ca 500 gr-1,5 kg/förpackning. (med undantag för filé ca 0,25 kg i 16 kg-lådan). Ni får detaljer från både fram- & bakdel.


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Allt kött är fött, uppfött och styckat i Sverige (uppfött i Vellinge, slaktat hos Rögla slakteri & förädlat/förpackat hos Snapphane Chark)

  - Färskt: 0-4 grader  
  - Konsumentstyckat
  - Vakuumförpackat
  - Uppmärkt med del, vikt, datum och spårbarhet.


Om:

"Alla våra grisar föds upp utomhus och går ute året runt med tillgång till ligghall/hyddor. Grisarna går och bökar och leker på stora arealer, vilket ger en bättre muskelbildning som i sin tur ger ett fast kött. Eftersom grisarna rör sig mycket så växer de inte så snabbt, vilket ger bättre marmorering av köttet. 

Grisarna flyttas runt mellan jordärtskocksfälten där de kan böka upp spillskockor. Grisarna har fri tillgång till foder som vi själva maler. Fodret består av spannmål, vitaminer och mineraler. Utöver det får de även en hel del grönsaksavfall. Grisarna bor i isolerade hyddor som skyddar mot värme och kyla. På sommaren har de alltid tillgång till gyttjebad att svalka sig i och på vintern har de rikligt med halm att bädda ner sig i. 

Frisk luft och ett lugnt, harmoniskt liv helt utan stress gör att grisarna bygger upp ett immunförsvar som skyddar dem mot sjukdomar på ett naturligt sätt. 

När grisarna är slaktmogna vid ca 6-7 månaders ålder, transporterar vi själva grisarna till ett lokalt slakteri. Även där är vi mycket noga med att allt går lugnt tillväga. Kort transportsträcka samt egen box på slakteriet. Våra grisar blandas aldrig med andra grisar då bråk kan uppstå och grisarna blir stressade vilket påverkar köttet negativt.  

Köttet är hängmörat för bästa smak och konsistens."*

* http://ekebogard.se/olinge-utegrisar/

"På Snapphane Chark förenas tradition med rebellanda. Vi skapar rena produkter på traditionellt vis med svenska råvaror utan något tillsatt krafs. Vi är den nya tidens chark.

Vi uppfyller de striktaste kraven kring livsmedelsproduktion.

FSSC 22000"*

*http://www.snapphanechark.se/om-oss/