I lager.

NYHET! Matkasse Skåne Deluxe!

1 150 kr


Leverantör:

En kulinarisk upplevelse från våra Skånska Mathjältar! 

Förbeställ till våra första "korghemleveranser" i slutet av mars! Leveranser av korgar sker därefter i slutet av varje månad.

I ett nära samarbete med Bondens Skafferi i Åhus, KRAV-slakteriet Skånska Kött & Vilt i Vinslöv & Fridshills Kyckling i Hörby!


Pris:

Lilla korgen: 1150 kr, Mellankorgen: 1450 kr & Stora korgen: 1950 kr.


Innehåll:

Lilla korgen:

  • Salami från Larssons Chark i Tollarp
  • Gammeldags äppelkorv från Friskatorpet i Rinkaby
  • 24 månaders lagrad prästost från Skånemejerier
  • Äppelmust 75 cl från Kivikås musteri
  • Miniknäcke från Olof Viktors
  • Sensommar honung från Gläntans bigårdar
  • Ekologisk rapsolja från Gunnarshög
  • Sylt från Kiviks musteri på Österlen
  • 0,5 kg ost från Vilhelmsdal eller Soldattorpet
  • 12-p KRAV-ägg från Fruehagen


Mellankorgen: 

  • Salami från Larssons Chark i Tollarp
  • Rökt hjortkorv från Skånska Vilt
  • Gammeldags äppelkorv från Friskatorpet i Rinkaby
  • Senap från Petersborg
  • 24 månaders lagrad prästost från Skånemejerier
  • Äppelmust 75 cl från Kivikås musteri
  • Miniknäcke från Olof Viktors
  • Skogshallon honung från Gläntans bigårdar
  • Ekologisk rapsolja från Gunnarshög
  • Sylt från Kiviks musteri på Österlen
  • Lakrits från Kolsvart
  • 0,5 kg ost från Vilhelmsdal eller Soldattorpet
  • 12-p KRAV-ägg från Fruehagen


Stora korgen: 

  • Salami från Larssons chark i Tollarp
  • Rökt hjortkorv från Skånska vilt
  • Gammeldags äppelkorv från Friskatorpet i Rinkaby
  • Kallrökt lax från Äspets rökeri i Åhus
  • Senap från Petersborg
  • 24 månaders lagrad Prästost från Skånemejerier
  • 12 månaders lagrad Herrgård från Skånemejerier
  • Sylt från Kiviks musteri på Österlen
  • Äppelmust 75 cl från Kivikås musteri
  • Miniknäcke från Olof Viktors
  • Skogshallon honung från Gläntans bigårdar
  • Ekologisk rapsolja från Gunnarshög
  • Chilisås från Skånsk Chili
  • Solsken lemonad
  • 2 sorters chips från Larsviken potatis
  • Lakrits från Kolsvart
  • 0,5 kg ost från Vilhelmsdal eller Soldattorpet
  • 12-p KRAV-ägg från Fruehagen


Tillval:

  • Hängmörade KRAV-nötdetaljer, Skånska Kött & Vilt, ca 4 kg: 1150 kr! 

        De exakta detaljerna kan variera enligt tillgång men vi väljer bl a på biff, entrecoté, rostas, rostbiff, innanlår.                  Vakuumförpackningarna väger ca 0,5-1 kg/st och vi försöker att leverera med max 1 kg av varje detalj. 

  • Storkycklingdetaljer, Fridshills Kyckling, ca 6 kg: 1150 kr!

        Halv kyckling, bröstfilé, vingar, lår


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Om:

Bondens Skafferi:

"Aldrig tidigare i historien har maten färdats så lång väg innan den når tallriken. Livsmedelstransporterna kritiseras för att skada klimatet och kvalitén gynnas inte heller. Debatten om den globala livsmedelshanteringen har väckt starka motreaktioner. Över hela världen växer rörelser fram som värnar om småskaligt, lokalt eller regionalt producerade matvaror. 

Mottot lyder: Think global, eat local."*

*http://bondensskafferi.se/


Skånska Kött & Vilt:

"KRAV-slakteriet Skånska Kött & Vilt i Sjunkaröd arbetar med slakt, styckning & förpackning sedan 80-talet och har på ett mycket fint sätt utvecklat verksamheten till att arbeta med lokala köttleverantörer inom en radie av 6 mil. Detta med full spårbarhet! Leverantörer är bl a Wanås Gods, Sonessons, Sunnantorp, Fairy Hills, Anders Svensson i Mala, Peter Nilsson, Nöbbelöv."*

*http://www.sjunkarod.com/


Fridshills Kyckling:

" På gården Fridshill finns hela kedjan från nykläckt kyckling till färdig produkt. Kycklingarna (av raserna Ross & Rowan Ranger) springer fritt omkring på halm/ spånströdda golv & har fri tillgång till mat och vatten. Vi följer djurens hela uppväxt & tar även själv hand om slakten i vårt eget slakteri. Styckning, packning och tillagning har vi också hand om själv. Vi har med andra ord kontroll på våra djur och på innehållet i de av oss, tillagade produkterna.

Kycklingen som vi föder upp till vår gårdsbutik är ca 70 dagar gamla. De har då en slaktad vikt på ca 3 kg. Den här kycklingen smakar lite mer tack vare att den får gå så pass mycket längre."*

*http://www.fridshillskyckling.com/