I lager.

Sjövången Angus KRAV -Lev sept

2 535 kr


Leverantör:

Sjövångens marmorerade Anguskött hemlevereras igen i september (20-24/9)! 

Välkommen att boka en låda nu & betala med Klarna efter att hemleveransen har skett. 

Kött från gräsbetade Angus, utedrift året om och Sjövången är KRAV-certifierade! 

Pris (färskt 0-4 grader, benfritt, vakuumförpackat & märkt inkl full spårbarhet):

13 kg: 195 kr/kg!

25 kg: 185 kr/kg! 


*Vi har satt en målvikt på varje låda men lådvikterna kan variera något & vi fakturerar för  levererade vikter. 


Innehåll:

Filé, rulle, rostbiff eller entrecoté och innanlår

Fransyska 

Ytterlår

Grytbitar

Ryggbiff med kappa

Bog

Högrev

Bringa 

Färs (förpackat á ca 500 gr, ca 30-50 % av lådinnehållet)

+ Övriga detaljer, t ex flankstek, rostas, fjäderbladsbog, rostbiffslock

Frysta burgare 


*Obs! Vi reserverar oss för att en viss variation av de ovan nämnda köttdetaljerna & dess vikter kan förekomma.


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Allt kött är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige (Skåne)

  - Färskt 0-4 grader 

  - Hängmörat. Framdelen 4-6 dagar och bakdelen 8-12 dagar
  - Benfritt
  - Konsumentstyckat
  - Vakuumförpackat
  - Uppmärkt med del, vikt, datum och uppfödare samt spårbarhet på individ.


Om:

Sjövången Angus vid Rinkaby/Hammarsjön drivs av den 8:e-/9:e generationen familjen Fjelkner. Angusverksamheten bedrivs sen 1968 med i nuläget ca 100 utedjur. Sjövången är självförsörjande på foder samt finns foderproduktion & betesmarker (ca 100 ha) inom 15 km. Köttet kommer från kvigor, stutar & ungkor som har fått växa i sin egen takt på naturbetesmarker i Kristianstad Vattenrike resulterande i ett smakrikt- & marmorerat kött inkl bra kvoter av omega 3 & omega 6.

Sjövången garanterar dig!

Endast de bästa djuren

Det som utmärker anguskött är marmoreringen som ger ett saftigt, mört och smakrikt kött. Sjövången Angus marknadsför dessutom endast kött från kvigor, stutar och yngre kor som fått växa i sin egen takt på naturbetesmarkerna i Kristianstads Vattenrike.

100% gräsuppfött
Samtliga djur får endast grovfoder dvs bete, ensilage eller hö ibland kompletterat med lite halm. Smaken blir på det sättet ännu intensivare och kvoten mellan omega 3 och omega 6 förbättras. Det blir också synnerligen närproducerat och bidrar till att markerna hålls öppna och att fågellivet i Kristianstads Vattenrike blir rikt. Våra djur betar i Rinkaby, Horna och Åhus-Äspet.

Hög djurvälfärd
Alla kor har möjlighet till utevistelse alla årets dagar, det tycker vi är viktigt för djurens skull. Slakten sker i Sjunkaröd, Vinslöv, vilket innebär korta transporter. För att minimera stressen ytterligare slaktas minst två djur åt gången för att de ska slippa stå ensamma på vår djurtransport, vi kör själv in dem till slakteriet.

Bättre klimat
Produktionsformen vi arbetar med bygger på en princip som tar hänsyn inte enbart till korna utan även till livet nere i marken dvs maskar och en massa olika sorters mikroorganismer. I korthet så använder vi inte sprutmedel, låter marken vara orörd så mycket som möjligt och trampar ner en hel del bete i marken som mat åt mikroorganismerna. Detta tillvägagångssätt tror vi mycket på, det är inte bara bra för djuren utan har även mycket gynnsam inverkan på atmosfären och den pågående klimatförändringen. Genom att växterna tar upp koldioxid fån luften som sen långtidslagras i marken reduceras luftens koldioxidhalt.

Transparens
Vi låter våra kunder certifiera oss, ni är alltid välkomna att höra av er om ni har några frågor eller vill se med egna ögon hur vi bedriver vår verksamhet och hur djuren har det. Ni är varmt välkomna att ta kontakt med oss om ni är intresserade av ett besök hos Sjövången!

För mer information om Sjövången Angus, se: http://www.sjovangen.com/