I lager.

Majskyckling Viking Fågel

390 kr


Leverantör:

Viking Fågel är ett familjeföretag i Munka Ljungby som odlar långsamtväxande majskycklingar (7-8 v) inkl helt andra ytor (12 kg/m2) än i den konventionella produktionen (<35 kg/m2) & inkluderat ett kretsloppstänk inkl ett eget slakteri!


Pris (vakuumförpackat & märkt inkl full spårbarhet):

Vingar, färskt 3*1 kg: 390 kr!* (130 kr/kg)

Lår, färskt 3*1 kg: 420 kr!* (140 kr/kg)

Bröstfiléer, färskt 3*1 kg: 720 kr!* (240 kr/kg)

*Vi har satt en målvikt på varje låda men lådvikterna kan variera något & vi fakturerar för levererade vikter. 


Innehåll:

3 st vakuumförpackningar á ca 1 kg* (hel kyckling= ca 1,6 kg/st) & alla förpackningar är märkt med hållbarhet och med full spårbarhet.

*Obs! Vi reserverar oss för att en viss variation av ovan nämnd köttvikt kan förekomma.


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Om:

Björn Olsson köpte sina första gäss redan som åttaåring och Viking Fågel etablerades 1994. Idag är det ett familjeföretag som föder upp gäss, kalkoner och kycklingar. Alla djuren föds upp på vår egen gård och slaktas på vårt gårdsslakteri. Vi odlar spannmål och halm till djurens foder och strö. Stallarna värms upp av vår fjärrvärmecentral som eldas med halm från våra egna fält. Djurens gödsel sprids på våra åkrar och ger näring till jorden. Våra djur är klimatsmarta!*


Vi köper daggamla kycklingar. Beläggningen i våra stallar är 12 kg/m2 vilket innebär ca 6 kycklingar/m2. Svensk lag medger upp till 36 kg/m2. Antal kycklingar per stall varierar beroende av stallstorleken. I dagsläget rymmer vårt största stall 4 500 kycklingar. Uppfödningstiden är ca 7-8 veckor.
Majskycklingarnas foder består av ca 55 % majs. Övriga beståndsdelar är till största del spannmål, gräsmjöl och rapsprodukter. Fodrets sammansättning ger en långsammare tillväxt hos kycklingen vilket gör köttet saftigare och smakrikare.*

* http://www.vikingfagel.se/om.htm

För mer information, se även: https://www.facebook.com/VikingFagel