I lager.

Tillagad bröstfilé storkyckling 4 kg á 279 kr!

1 116 kr


Leverantör:

Pris:

279 kr/kg vid beställning av en låda med 4 st vakuumförpackningar á 1kg med stekt & kryddad bröstfile av storkyckling.*

(289 kr/kg för Mixlådan inkl olika kryddor)

*Vi har satt en målvikt på varje låda men lådvikterna kan variera något & vi fakturerar för levererade vikter. 


Kryddval:

Fridhills kycklingkrydda: citronmeliss, oregano, kyndel, mynta, salvia.

Apelsinmarinerad: apelsinskal, apelsinsaft, salt, pepparmix

Hawaiikrydda: curry, lök, äpple, paprika, persilja, salt

Italiensk kycklingkrydda: lök, vitlök, basilika, cayenne, buljong, salt, socker. 

Mixlåda! 4 st fp á 1 kg inkl av varje krydda ovan.  


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Allt kött är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige (Skåne)

  - Färskt, förädlat: 0-4 grader  

  - Konsumentstyckat
  - Vakuumförpackat
  - Uppmärkt med bl a del, vikt, datum, uppfödare och spårbarhet.


Om:

1990 övertog Krister Karlsson gården Fridshill i Hörby/Skåne från föräldrarna Astrid & Gunnar & driver den nu med sin fru Karin. På gården finns hela kedjan från nykläckt kyckling till färdig produkt. Kycklingarna springer fritt omkring på halm/ spånströdda golv & har fri tillgång till mat/vatten. Ägarna följer djurens uppväxt & har ett eget slakteri. De styckar, förpackar & tillagar allting själva. Produktionen är på Fridshill, slakt, styckning, förpackning, förädling i Raskarum, ca 50 km därifrån.

Anläggningen har totala "inneytor" på 1000 kvm, kycklingarna blir här 60-70 dagar gamla, max antal kycklingar är 6 st kvadratmeter, kycklingarna får ett GMO-fritt foder bestående av vete, raps, lite soja som köps in via de lokala Lantmännen (som i sin tur köper in råvaror från de lokala producenterna).  

I jämförelse med en helt konventionell uppfödning:

Kycklingarna lever ca dubbelt så länge hos Fridshill som i jämförelse vid en helt konventionell kycklinguppfödning samt tillåts producenterna i en konventionell uppfödning ha upp emot 25 st kycklingar eller 36 kg/kvadratmeter. Fridshill har max 6 st kycklingar/kvadratmeter vilket innebär max ca 18 kg/kvadratmeter.   


"På gården Fridshill finns hela kedjan från nykläckt kyckling till färdig produkt. Kycklingarna (av raserna Ross & Rowan Ranger) springer fritt omkring på halm/ spånströdda golv & har fri tillgång till mat och vatten. Vi följer djurens hela uppväxt & tar även själv hand om slakten i vårt eget slakteri. Styckning, packning och tillagning har vi också hand om själv. Vi har med andra ord kontroll på våra djur och på innehållet i de av oss, tillagade produkterna.

Kycklingen som vi föder upp till vår gårdsbutik är ca 70 dagar gamla. De har då en slaktad vikt på ca 3 kg. Den här kycklingen smakar lite mer tack vare att den får gå så pass mycket längre."

Citat: Krister & Karin, Fridshills & Raskarums Kyckling