• OBS, vi har nu ett tillfälligt leveransuppehåll! Naturligt Kött - Närproducerat kött, köttlådor, fisk och chark för hemleveranser till de flesta adresser i Sverige från Uppsala och söderut! **********Hållbar matkärlek inkl full spårbarhet från Skånes landskap!**********Närproducerat på ett schysst sätt samt ekologiskt.
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna
0 kr i fraktavgift vid utlämning hos Sjöparkens HämtDeli i Hässleholm eller vid orders>994 kr vid hemleveranser i södra Sverige från Skåne och upp to m Uppsala! Annars + 170 kr i fraktavgift!

I LAGER! Skånsk Wagyu /Holstein!

  • 4 745 kr
  • 100 kr

KAMPANJ PÅ RESTERANDE I FRYSLAGER! VÄLJ EN LÅDA ELLER PÅ ENSKILDA DETALJER FÖR ATT TESTA KVALITETEN!Svenskt hängmörat kött från gräsbetad WAGYU /Holstein-k

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela
Artikelnummer: 85
Leverantör: Frönshult Wagyu & Simmental

KAMPANJ PÅ RESTERANDE I FRYSLAGER! 

VÄLJ EN LÅDA ELLER PÅ ENSKILDA DETALJER FÖR ATT TESTA KVALITETEN!

Svenskt hängmörat kött från gräsbetad WAGYU /Holstein-korsning från Löberöd i Skånes vackra landskap!


Wagyu /Holstein, kött från gräsbetade djur & inkl utedrift året om! 

Frönshult Wagyu & Simmental, levererar kött i mycket hög klass från Skånes vackra landskap!  

Slakt, styckning och förpackning utförs inkl varsam hantering hos det lilla KRAV-slakteriet Skånska Kött & Vilt utanför Vinslöv.


Pris:

Wagyu /Holstein - 13 kg, ord.pris: 365 kr/kg, NU: 345 kr/kg! 

Pris/kg för enskilda detaljer, se nedan.


Innehåll (ca vikter, hängmörat, detaljstyckat, benfritt, vakuumförpackat, märkt och snabbinfryst): 

Enskilda detaljer:

Burgare 2-p - 110 kr/fp

Färs 0,5 kg - 200 kr/kg

Rulle 0,6 kg - 250 kr/kg

Ytterlår 0,8 kg - 350 kr/kg

Bringa 0,6 kg - 350 kr/kg

Bog 0,65 kg -  350 kr/kg

Flankstek 0,4 kg - 350 kr/kg

Högrev 1 kg - 350 kr/kg

Fjäderbladsbog 0,5 kg - 400 kr/kg

Fransyska 0,6 kg - 450 kr/kg

Rumpstek Picanha 0,7 kg - 450 kr/kg

Rostbiff 0,4 kg - 500 kr/kg

Innanlår 0,75 kg - 500 kr/kg

Ryggbiff 0,8 kg - 800 kr/kg


Blandlådor:

Wagyu /Holsteinlåda 1 - 13 kg:

Filé i bit

Rulle i bit

Rostbiff i bit

Fransyska i bit

Ytterlår i bit

Grytbitar

Ryggbiff i bit (med kappa)

Bog i bit

Högrev i bit

Nötbringa u ben

Grovmald färs

+ Övriga detaljer, t ex flankstek, rostas, njurtapp, fjäderbladsbog, rumpstek

 

Wagyu /Holsteinlåda 2 - 13 kg:

Istället för filé, rulle och rostbiff (låda nr 1), så får ni istället med:

Entrecoté i bit

Innanlår i bit

Fransyska i bit

Övriga detaljer, är de samma som i låda nr 1

*Vi har satt en målvikt på varje låda men lådvikterna kan variera något & vi fakturerar för  levererade vikter. 


OBS! Ni kan även köpa till frysta Wagyuburgare/Holstein och fryst färs, se separata produkter!


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Allt kött är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige (Skåne)

  - Fryst <-18 grader)

  - Hängmörat. Framdelen 4-6 dagar och bakdelen 8-12 dagar
  - Benfritt
  - Konsumentstyckat
  - Vakuumförpackat
  - Uppmärkt med del, vikt, datum och uppfödare samt spårbarhet på individ.


Om:

Frönshult är beläget mitt i Skåne med Löberöd som närmsta samhälle. Gården har varit i släkten sedan 1901 och vi är den fjärde och femte generationen, de första utan mjölkkor. Denna besättning avvecklades 1995 och ersattes då av amkor som lade grunden till dagens avelsbesättning. Brukad areal innefattar ca 50 ha åkermark, inklusive arrende, all mark ligger vall.

År 2002 inköptes de första Simmentaldjuren, två dräktiga kvigor och en tjur från Högseröd Simmental. I början av 2004 tillkom fyra dräktiga kor när Lindgården i Munka Ljungby avvecklade sin besättning. Ytterligare några hondjur har köpts från Karlsborgs Simmental samt en kvigkalv från Stegatorp.

I dag består besättningen av mellan 40 och 50 Simmentaldjur, merparten fallna efter seminfäder. Målsättningen är att avla fram funktionsdugliga, lugna djur med god tillväxt, fallna efter de bästa svenska och utländska tjurarna. Besättningen är Leukos- och BVD-friförklarad, A-status för Para-TB.

År 2012 så transplanterades de första fullblodswagyuembryona och året därpå föddes de första wagyukalvarna på Frönshult. Från 2014 så satsar Frönsult, parallellt med avelsarbetet, på att producera ett nötkött av absoluta toppklass för försäljning direkt till konsument och restaurang. Vår målsättning är att vårt kött skall ha en maximal smak och textur samt att djuren skall födas upp på de bästa möjliga villkoren. Detta är vi övertygade bidrar till en extra fin kvalitet på slutprodukten.


Uppfödning

Djuren på Frönshult föds alla upp i lösdriftshallar och har alltid tillgång till utevistelse på vintern och går helt ute i det fria på betessäsongen. Då besättningen är en avelsbesättning så är det framför allt de lite äldre korna som går till slakt efter att ha fött ett flertal kalvar. Tjurkalvarna säljs oftast vidare som livdjur till andra nötköttsproducenter. Den största delen av alla hondjur blir dräktiga genom semin eller embryotransfer (ET), detta för att säkerställa ett gott avelsarbete och bra avkommor. Detta är två nödvändiga verktyg för att bedriva avel i toppklass. Efter födsel så går kalven med sin mor till avskiljning, som sker vid ca 8 månaders ålder.

Resultatet av att slakta ut lite äldre kor är att köttkvaliteten oftast är helt jämn. Finfördelad marmorering och maximalt med smak är fördelar med vår metod. Allt foder som våra slaktdjur äter är producerat på gården, bete och gräsensilage. Den dagliga hanteringen under lång tid av våra djur ger lugna djur. Detta tillsammans med en stressfri slakt ger de bästa tänkbara förutsättningar för bra köttkvalitet och ett värdigt liv för djuren.

Samma uppfödningsmetod tillämpas på så väl våra simmental som på våra renrasiga wagyu.