I lager.

Storkycklinglåda hel/halv fr 145kr/kg!

1 350 kr


Leverantör:

Pris/innehåll*:

145 kr/kg vid beställning av en låda med 4 st vakuumförpackade kycklingar, hela eller i halvor, totalt ca 12 kg.

150 kr/kg vid beställning av en låda med 3 st vakuumförpackade kycklingar, hela eller i halvor, totalt ca 9 kg.

*Vi har satt en målvikt på varje låda men lådvikterna kan variera något & vi fakturerar för levererade vikter.


Normal leveranstid*:

För information om köp & leveransvillkor, se: http://www.naturligtkott.se/sidor/terms-and-conditions

*Med reservation för slutförsäljning, system- eller saldofel.

För information om våra erbjudanden, se: http://www.naturligtkott.se/erbjudanden


Allt kött är fött, uppfött, slaktat och styckat i Sverige (Skåne)

  - Färskt: 0-4 grader  

  - Konsumentstyckat
  - Vakuumförpackat
  - Uppmärkt med del, vikt, datum, uppfödare och spårbarhet.


Om:

1990 övertog Krister Karlsson gården Fridshill i Hörby/Skåne från föräldrarna Astrid & Gunnar & driver den nu med sin fru Karin. På gården finns hela kedjan från nykläckt kyckling till färdig produkt. Kycklingarna springer fritt omkring på halm/ spånströdda golv & har fri tillgång till mat/vatten. Ägarna följer djurens uppväxt & har ett eget slakteri. De styckar, förpackar & tillagar allting själva. Produktionen är på Fridshill, slakt, styckning, förpackning, förädling i Raskarum, ca 50 km därifrån.

Anläggningen har totala "inneytor" på 1000 kvm, kycklingarna blir här 60-70 dagar gamla, max antal kycklingar är 6 st kvadratmeter, kycklingarna får ett GMO-fritt foder bestående av vete, raps, lite soja som köps in via de lokala Lantmännen (som i sin tur köper in råvaror från de lokala producenterna).  

I jämförelse med en helt konventionell uppfödning:

Kycklingarna lever ca dubbelt så länge hos Fridshill som i jämförelse vid en helt konventionell kycklinguppfödning samt tillåts producenterna i en konventionell uppfödning ha upp emot 25 st kycklingar eller 36 kg/kvadratmeter. Fridshill har max 6 st kycklingar/kvadratmeter vilket innebär max ca 18 kg/kvadratmeter.   


"På gården Fridshill finns hela kedjan från nykläckt kyckling till färdig produkt. Kycklingarna (av raserna Ross & Rowan Ranger) springer fritt omkring på halm/ spånströdda golv & har fri tillgång till mat och vatten. Vi följer djurens hela uppväxt & tar även själv hand om slakten i vårt eget slakteri. Styckning, packning och tillagning har vi också hand om själv. Vi har med andra ord kontroll på våra djur och på innehållet i de av oss, tillagade produkterna.

Kycklingen som vi föder upp till vår gårdsbutik är ca 70 dagar gamla. De har då en slaktad vikt på ca 3 kg. Den här kycklingen smakar lite mer tack vare att den får gå så pass mycket längre."

Citat: Krister & Karin, Fridshills & Raskarums Kyckling