• OBS, vi har nu ett tillfälligt leveransuppehåll! Naturligt Kött - Närproducerat kött, köttlådor, fisk och chark för hemleveranser till de flesta adresser i Sverige från Uppsala och söderut! **********Hållbar matkärlek inkl full spårbarhet från Skånes landskap!**********Närproducerat på ett schysst sätt samt ekologiskt.
Payment with Visa Payment with Mastercard in white color Payment with Klarna
0 kr i fraktavgift vid utlämning hos Sjöparkens HämtDeli i Hässleholm eller vid orders>994 kr vid hemleveranser i södra Sverige från Skåne och upp to m Uppsala! Annars + 170 kr i fraktavgift!

Nyheter/Nyhetsbrev

Önskar du att få våra nyhetsbrev, klicka här: 

Länk till anmälan för Nyhetsbrev via Get a Newsletter!

Vårt senaste nyhetsbrev, se: Get a Newletter - NyhetsbrevFölj oss även här: 

https://www.facebook.com/naturligtkott/ 

https://www.instagram.com/naturligtkott/


NYHETER!


Mer hållbart närproducerat mathantverk från Skånes landskap till folket! Nu väljer vi att även samarbeta med familjeägda och klimatcertifierade Bjärefågel angående kyckling och förädlade charkprodukter till våra matkassar och delikatesslådor. 

För oss, så är både smaken & eftersmaken väldigt viktig!  


För beställning och mer info, se: https://www.naturligtkott.se/kottportfoljer/bjarefagel-klimatcertifierad-kyckling


 

Martin & Per-Olof Ingemarsson är två ”bonnapågar” som sedan 1997 har valt att fokusera på kvalitetskyckling med fokus på etisk djurhållning och hållbarhet. En god djurhållning inkluderar bl. a nästan dubbelt så mycket per plats fågel i stallen, långsamt växande kycklingar och närproducerat vegetabiliskt foder baserat på svensk majs.

”På familjeföretaget Bjärefågel i Torekow AB brinner vi för att föda upp Sveriges bästa kyckling. Därför arbetar vi aktivt med etisk djurhållning och hållbarhet. Bjärekyckling är Sveriges enda klimatcertifierade kyckling, vilket bland annat innebär att vi har sänkt vår klimatpåverkan med 20–25 procent. Våra uppfödare genomgår oberoende certifiering via både Svensk Fågel och Svenskt Sigill. Vi kontrolleras av en extern tredje part.

 

HÅLLBARHET PÅ RIKTIGT:

Det är många aspekter att beakta när det gäller hållbarhet i djuruppfödning. För oss kommer djurens hälsa och välmående i första rummet. Därför låter vi kycklingarna ha gott om plats i stallet med fri tillgång till friskt vatten och foder. Vi har även valt en kyckling som växer långsamt – i sin egen takt.

”Vi slog våra kloka huvuden ihop och gav oss i kast med uppgiften, vi skulle ta fram en kyckling som till och med var bättre än den franska, men utan att göra avkall på de högt ställda krav vi har i Sverige. Vårt fokus har alltid varit att tillverka en kvalitetskyckling med fokus på etisk djurhållning och hållbarhet.

”Vi är stolta över att vara den enda fågelproducent som får lov att märka sina varor med Svenskt Sigill Klimatcertifiering. Vi är också certifierade av Svensk Fågel och följer deras kontroll- och omsorgsprogram.


Lite fakta: 

Dubbelt så mycket plats i stallet
I Sverige finns regler för hur många kycklingar man får ha per kvadratmeter i stallet. Vi går längre – vi halverar antalet! Alltså får Bjärekycklingar nästan dubbelt så mycket plats som en vanlig svensk kyckling.

Kvalitetsfoder baserat på lokalt odlad majs
Det vegetabiliska fodret innehåller majs, baljväxter, spannmål, soja, vitaminer och mineraler. Då mår våra Bjärekycklingar riktigt bra. Fodret innehåller inte GMO, antibiotika eller antibiotikaliknande preparat.

Långsam tillväxt och varsam hantering
Våra Ranger Gold-kycklingar växer långsamt och har en god hälsa. Kyckling som får växa i sin egen takt mår bra. Vi lyfter alltid våra fåglar varsamt med två händer om kropp och vingar, för att undvika skador och stress.

Uppfödning på mindre familjejordbruk
Bjärekycklingar föds upp av oss på Bjärefågel, samt av noga kontrollerade uppfödare på och runt Bjärehalvön. Vi vill inte ha för långa transportsträckor – vare sig för fåglarna eller för miljöns skull.”*

* https://www.bjarefagel.se/Grattis till södra Sverige (till de flesta adresser från Uppsala och söderut)! 

Vi är nu en del av Mat & RO - din smakfulla vän och tillsammans, så erbjuder vi matkassar med närproduktionsfokus och inkl recept samt närproducerat kött och deli! 


För info och beställning om matkassar, se: 

https://matochro.se/  https://www.instagram.com/mat_och_ro/  https://www.facebook.com/matochro.se/SKÅNSK GRÄSUPPFÖDD WAGYU /HOLSTEIN, NYA LEVERANSER FR O M 19/6!

Wagyu/Holstein, kött från gräsbetade djur & inkl utedrift året om! 

Frönshult Wagyu & Simmental, levererar kött i hög klass från Skånes vackra landskap! 

Slakt, styckning och förpackning utförs inkl varsam hantering hos det lilla KRAV-slakteriet Skånska Kött & Vilt utanför Vinslöv.

För bokning/info, se: 

https://www.naturligtkott.se/kottportfoljer/skansk-wagyu-i-varldsklassBASTUFLOTTE - FÖR MAGISKA NATURUPPLEVELSER!


Varför inte kombinera internutbildning i vår lokal, walk & talk med Källarbacken & därefter en avslutande bastu & måltid ute på flotten ute i Finjasjön? 

Obs! Bokning & betalning för bastuaktivitet gör ni direkt till aktören. Naturligt Kött kan ordna det övriga. Se kontaktuppgifter till aktören nedan.
Kontaktuppgifter: 

Per Haker, 0709 81 89 53, [email protected] Jonas Fridvall, 0709 32 72 48FÖRELÄSNINGAR/NATURGUIDNINGAR:


Yees för ett ökat välmående med en hållbart utvecklad natur som bästa resurs! Marianne och Jenny hjälper er till ett ökat välmående, på ett hållbart sätt! Vi kan i ett nära samarbete sätta ihop olika välmåendepaket, då vi kan erbjuda lokaler, mat, föreläsningar, guidningar, övernattning mm. För mer info, se: https://www.kallarbacken.nu/ & https://www.facebook.com/kallarbacken.nu


SamtalsCoaching

Skogsbad

Föreläsningar

Rekreationskonsult

Naturguidningar
YEES, VÅR NYA VÄLMÅENDELOKAL ÄR REDO FÖR SMAKPROVNINGAR!Vår lokal på Kanslihusv 13 b på Garnisonen i Hässleholm, klarar att ta emot slutna sällskap på i grund 21 st personer men vi kan utöka ytan för upp till 30 st personer. Lokalen har en butiksyta, en provningsdel, wc, ett mindre diskutrymme, ljudanläggning & lite schysst belysning!

 2 st våningar upp, så finns det tillgång till fler toaletter. Ingången sker i via husgaveln på bottenplan (inga trappor). 

Stadsbussen avgår ca 100 m från vår entré & det finns mycket fina naturområden (Finjasjöleden, Hässleholmsgårdens motionsspår), utepadel, frisbeegolf, inomhushall mm inom ca 300 m från lokalen. 


VÄLKOMMEN ATT TA KONTAKT MED OSS DIREKT ALT MED NEDANSTÅENDE KVALITETSAKTÖRER, FÖR ATT FÅ MER INFORMATION/BOKA CATERING OCH/ELLER PROVSMAKNINGAR O S V FÖR SLUTNA SÄLLSKAP! 

OBS! FÖR DRYCKESPROVNINGAR, SÅ MÅSTE NI DOCK ALLTID KONTAKTA AKTÖREN DIREKT.  


DRYCKES/MATPROVNING:

"Groth & Persson, kvalitétsviner utan onödiga tillsatser och mellanhänder!"*

https://grothpersson.se/

https://www.facebook.com/www.grothpersson.dk/


Thomas Persson & Dennis Bach Groth är en svensk & en dansk, som gemensamt delar en passion för smakupplevelser och de erbjuder nu hemleveranser av ett kvalitetssortiment av viner.

De har nu ett gemensamt bolag och där de erbjuder hemleveranser till bl a Sverige. De har även öppnat en vinbar nära Ströget i Köpenhamn mm. 

 För mer information om deras verksamhet, catering, provsmakningar, kontaktuppgifter, se: 

https://grothpersson.se/ &

 https://www.castellodironcade.dk/  

    

"Om ni vill ha råd, så är Thomas Persson redo att hjälpa dig: [email protected]"*


*Citat: Persson & Groth, 2020


CATERING:

"Nordic Street Food drivs av Pernilla Elmquist och Jens Almgren. Nordic Street Food var Malmös första Food Truck 2013 och korades till Sveriges Bästa Food Truck och Nordiska Mästare 2016. Nordic Street Food “hittar på" och lagar den nya nordiska gatumaten från grunden, på nordisk råvaror i säsong. Ekologiskt när det går. Alltid lokalt. Vår mat är ren, fri från tillsatser och speglar årets olika årstider."*

"Jag är en matinspiratör, efter min medverkan i Sveriges Mästerkock 2011, jobbar jag idag på heltid som matkreatör, matskribent och kock.

Jag utforskar ständigt det nordiska köket och hämtar inspiration från skogen, sjön och omgivningarna runt min stuga, men också från resor, restauranger, matmässor och matprofiler i och utanför Sverige."*

* https://pernillaelmquist.se/vegetariskt/


Nordic Street Food ordnar catering från 60 st portioner. För mer information, bokning, se: *https://nordic-street-food.business.site/"Välkommen till Emmas at Tockafarmen!Emmas at Tockafarmen är ett cateringföretag på den skånska landsbygden, en bit öster om Lund. Det drivs av mig Emma Nordin sedan 2014.
Jag är en ung entreprenör och kock som brinner för den lokala och småskaliga maten. Jag är utbildad kock och har jobbat i flera olika restaurangkök där man jobbat med både det traditionella franska köket och asiatiska.
I det nybyggda restaurangköket på Tockafarmen gör jag all mat från grunden.
Jag gör allt ifrån bufféer, grillning, paella, desserter och tårtor – både till den lilla, stora festen och bröllop.

Färdiga menyer finns att välja mellan, men jag gör även menyer efter kundens önskemål.

Välkommen att kontakta mig för mer information!

Emmas at Tockafarmen"*

*https://tockafarmaren.se/emmas/ 

samt:  

https://www.facebook.com/emmasattockafarmen/Nillas Catering - Kvalitet, Närproducerat & Jordnära!

Nillascatering -

since 2008

För Kontakt & Följ:

https://nillascatering.se/

https://www.facebook.com/Nillascatering/

https://www.instagram.com/nillascatering/"Vi arbetar med hantverksglass, catering, event, festligheter & bröllop.

Vad kan vi hjälpa er med?

Vi skräddarsyr menyer, event och middagar efter era önskemål!"*


* Nillas Catering


UTEGRISKÖTT FR O M 1/3 OCH HÄNGMÖRAD EKOANGUS FR O M 2/4!

Boka din låda, se:

Sjövångens hängmörade EkoAngus, boka här!

Övarps Utegriskött, boka här!GRATTIS TILL SÖDRA SVERIGE ( till de flesta adresser från Uppsala och söderut)! 

Vi breddar nu vårt hemleveranssortiment med närproducerade matkassar via ett ett sälj och logistiksamarbete med Mat&Ro! 


För info och beställning, se: 

https://matochro.se/  https://www.instagram.com/mat_och_ro/


Om:

"Mat & Ro jobbar med färska närproducerade råvaror med den bästa kvaliteten som även är bra för miljön. Leverans sker med kylbilar vilket garanterar fräsch mat. Våra matkassar innehåller avvägda mängder kött, kyckling och fisk, så att du aldrig behöver stödhandla. Vi granskar alltid råvarorna och packar alla våra kassar på ett och samma ställe. Våra kockar skriver menyer och provlagar alla rätter. Det ska vara så enkelt som möjligt för dig som kund. Det är enkelt att komma i kontakt med oss. Antingen genom mail eller telefon."*SJUKT FÖRSVINNANDE GODA CHIPS FRÅN LARSSONS I VIKEN - CHIPSERIET! 


Röda potatischips (Red Emmalie), spröda, krispiga och skapade inkl kallpressad olja från Gunnarshögs Gård och lite havssalt!

 

MATHANTVERK VÄRDE 170 KR TILL NYA KUNDER FRÅN LE SPICE I BÅSTAD!


Paketinnehållet är 2 st produkter och innehållet kan variera. Vi väljer på risottos, marinader och kryddblandningar. 

Erbjudandet gäller tills vidare & det kan inte kombineras med rabatter. Läs mer om oss och erbjudandet via: https://www.naturligtkott.se/Vi älskar Sverige, dess landskap, dess gåvor samt våra bönder! Vi vill ha fler bönder!❤

Vi ger ett presentkort på 2000 kr hos https://www.naturligtkott.se/ till de som lämnar ett tips på en bonde som söker kärlek & att bonden därefter kommer med i programmet: Bonde söker fru 2022!

Bonde söker fru 


Tipsa om passande bonde senast den 16/1-22 till: [email protected] & uppge då samtidigt dina kontaktuppgifter och: Naturligt Kött. 

Är det fler än en tipslämnare per bonde som kommer med i 2022-produktionen, så sker en en utlottning angående vilken av tipslämnarna som får presentkortet. D v s vi ger endast ett presentkort till en tipslämnare/bonde.

En ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Vi hemlevererar en hållbar när och härproduktion inom olika varugrupper till de flesta adresser i södra Sverige, från Skåne och upp t o m Uppsala.

Naturligt Kött i ett nära samarbete med https://matochro.se/ & Bonderedaktionen/fremantle.com 

Lev livet & ge mer kärlek åt Sveriges vackra landskap!NYHET! GÅRDSFISK - YEES KLIMATCERTIFIERAD!


Visionen att producera världens mest hållbara fisk

Industriellt fiske och konventionell fiskodling omgärdas av flera miljöproblem. Det handlar om foderfiske, överfiske, övergödning, rymning och sjukdomar där allt kokar ner till förstörda ekosystem.

 

Sverige har bra regelverk för detta men den mesta fisken är importerad, eller fiska internationellt. Därför skapade vi Gårdsfisk som med ett integrerat lant- och vattenbruk gör det möjligt att äta fisk utan att förstöra miljön. På köpet kommer en levande landsbygd när en ny näring växer fram. Vår vision är hav i balans, vi är en liten del i den kedjan, du är en liten del - välj fisk med omsorg!


Efter att ha arbetat inom fiskeindustrin och sett hur miljön påverkas, föll sig universitetsvalet marinbiologi enkelt för Johan Ljungquist. Mikael Olenmark Dessalles å sin sida kom från ett snudd på överdrivet intresse för tekniska lösningar inom vatten och energi.  2009 träffades vi i ett projekt som handlade om urban fisk- och växtodling. Visionen om att producera världens mest hållbara fisk och förändra svensk livsmedelsproduktion i grunden tog form. 


Efter att ha prövat olika metoder  och konstaterat att det inte skulle fungera i större skala insåg vi att livsmedel ska produceras där de alltid har producerats, på landsbygden. Där har man nytta av den gödsel som är en biprodukt av all djurhållning, den som inte hör hemma i havet, sjöar eller i kommunala reningsverk. Så vi började leta efter en gård. Det var lättare sagt än gjort, vi letade runt om i Skåne, men eftersom detta är Sveriges kornbod var alla gårdar utom räckhåll för en studentbudget. 

För mer info/beställning, se: 

https://www.naturligtkott.se/kottportfoljer/nyhet-grdsfisk-klimatcertifierad